mesa-redonda-creperia-bretona-le-pty-mon-barcelona-web-1024x682

Le p’ty mon, en el suplemento de ocio Quèfem? del diario La Vanguardia

El prestigioso suplemento de ocio de La Vanguardia, Quèfem?, dedica este viernes 14 de diciembre uno de sus artículos de la sección gastronomía a la crepería bretona Le p’ty mon.

Os reproducimos el texto que firma la periodista Anna Tomàs y os enlazamos el pdf por si queréis verlo en el formato del Quèfem? o lo queréis descargar.

Aprovechamos la ocasión para agradecer a los responsables del suplemento la deferencia que han tenido con la crepería.

 

LE P’TY MON
SUCULENTA TRADICIÓ

A la Bretanya francesa, les creperies o ty-krampouezh són una especialitat regional. A la cuina bretona les creps es fan sempre de blat i es farceixen amb dolços, mentre que les galettes s’elaboren amb blat negre o fajol, que va arribar a la Bretanya després de les croades i que s’acompanyen de sabors salats. La primera recepta de creps es registra a França cap al 1390 i a Bretanya hi van arribar al segle XVI aproximadament.

No obstant això, les creperies especialitzades només existeixen des de fa un segle. Després d’onze anys de trajectòria, la Creperia Ty-Bihan, tota una referència a Barcelona, reneix amb un nou nom i una nova decoració summament càlida. Una segona llar, íntima i acollidora, sedueix el client amb una atmosfera màgica plena de petits detalls, delicades tasses de ceràmica, llums i espelmes.

CUINA ASSEQUIBLE, SANA I DELICIOSA

La cuina d’aquest entranyable restaurant es compon de receptes senzilles i saboroses amb un toc d’originalitat. S’utilitzen els millors productes amb molta cura i, tal com marca la tradició bretona, els diferents plats s’acompanyen sempre d’un got de sidra o una copa de vi. Per als més sibarites, tenen altres begudes, com l’hidromel, l’anomenat pels celtes nèctar dels déus. Al migdia ofereixen menús a 11,50 que canvien cada dia i que comprenen una crema, una amanida o mantega salada de primer, una crep salada o un duo de blinis de segon, i postres.

Els blinis o galettes duen una miscel·lània d’ingredients, com el formatge, els espinacs, el salmó i les diferents verdures de temporada. A més del menú, Le P’ty Mon compta amb una atractiva carta. Com a novetat de la temporada, els dissabtes al migdia ofereixen un menú infantil (fins a 10 anys) per 11 euros amb galette completa  (amb pernil, ou i formatge), unes postres a triar entre crep dolça o gelat, i un refresc acompanyat d’un espectacle de màgia intimista per entretenir els reis de la casa.

Anna Tomàs (suplemento Quèfem? de La Vanguardia, viernes 14 de diciembre de 2012)